2024. március 11.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA GALÉRIA

2024. február 22.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA - TELTHÁZ

A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel személyes részvételre regisztrálni sajnos már nincs lehetőség, de ONLINE RÉSZVÉTELRE még jelentkezhet.

Aki Kamarai továbbképzésként is el kívánja ismertetni a szerda (február 28.) délutáni Online részvételt, ott kérjük a Kamarai azonosító megadását is, hogy az adminisztráció hibamentes legyen. Az Online résztvevők a rendezvény előtti 48 órában kapják meg a közvetítés linkjét.A közvetítő szoftver méri az online résztvevők aktivitását, amihez a szünetek határain igyekszünk játékos, hasznos impulzusokkal hozzájárulni, hogy minél élőbbé tegyük az online teret is.

továbbképzés elismeréséhez szükséges online is a teljes szerdai program követése.

Felhívjuk a figyelmet a konferenciához kapcsolódó szakmai kiállításra is. Az előadótermet szakkiállítók foglalják keretbe, és a szünetekben az online résztvevőknek is lesz lehetőségük betekintést kapni az újdonságokba, fejlesztésekbe, technikai részletekbe.

Online részvételre a jelentkezési határidő: február 27. (kedd) 14.00 óra

Vegyen részt e meglepetésen, töltse Ön is hasznosan a hónap utolsó napjait konferenciánkon!

2024. február 20.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA PROGRAMFÜZET

2024. február 6.
KÉMÉNYKONFERENCIA LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Reményeink szerint idén egy országosan követhető, jelentős látogatói szakmai közönség mellett zajló, XIII. Országos Kéménykonferenciát tudunk közösen létrehozni, amelynek Ön is aktív résztvevőjévé válhat.

Kérjük, hogy jelentkezését a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével legkésőbb 2024. február 20-ig adja le, és a részvételi díjat 2024. február 21-ig fizesse ki, hogy minden létszámot a technikai felkészüléshez időben, pontosan láthassunk.

A konferencia döntő célja az aktuális problémák, eredmények, újdonságok MŰSZAKI tárgyalása.

Tovább>>

2024. január 18.
ONLINE RÉSZVÉTEL A XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIÁN

A 2024. évi Kéménykonferencián országosan is fajsúlyos, a szakma mindennapjait érintő témákat, és korszerű megoldásokat, értelmezési kérdéseket is feszegetünk, amelyenek követéséből senkit sem szeretnénk kizárni.

Így idén újdonságként bevezetjük az online részvételi lehetőséget.

Sajnos az Online résztvevők nem élvezhetik majd a kaposvári, vadászszezoni légkört, a közös étkezések ízeit és poénjait, a személyes megbeszélések kavalkádját, a kiállítói standok gyakorlati lehetőségeit, de az előadásokból, vitákból nem maradnak ki.
Az online jelentkezők egyedi azonosításra alkalmas meghívót kapnak majd, amellyel a folyamatos részvétel nyomonkövethető, így aki Kamarai Továbbképzési igazolást is szeretne kapni egyúttal éves kötelezettségének is igazoltan eleget tehet (2024. február 28-i első nap az épületgépészek részére akkreditált lesz).
A részvételhez nem lesz szükség telepítendő programra, akár mobiltelefonon keresztül is követhetőek lesznek az előadások.

2024. január 15.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA TERVEZETT PROGRAM

Tovább>>

2023. december 31.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024-ben 13. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát, ezúttal Kaposváron.

A konferencia helyszíne: ezúttal Kaposvár lesz
A konferencia időpontja: 2024. február 28-29. (szerda-csütörtök)
A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása az érvényes szakmai előírásoknak és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

A konferencia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Somogy Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogyi Építészek Kamarája, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum támogatásával valósul meg.

A konferencia az Energiaügyi Minisztérium, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Somogy Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Somogyi Építészek Kamarája és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum támogatásával valósul meg.

A konferencia tervezett témakörei átfogják az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit, a jogszabályi háttér és a vonatkozó szabványok bemutatásától kezdve a konferencia időpontjában érvényes előírásoknak megfelelő égéstermék elvezetőkig, a tervezők, a kivitelezők és a kéménysepréssel foglalkozók számára fontos kérdéseken át a kéményseprő-ipari tapasztalatok bemutatásáig és megvitatásáig.

Tovább>>

2023. október 20.
ÚJ HELYSZÍNEN A XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA

Az Elnökség döntése értelmében az eddigi helyszín helyett 2024-ben az ország dunántúli felén rendezzük meg az immár 24 éves múlttal rendelkező, hagyományos konferenciánkat. Az időpont is módosul kicsit, az eddigi március végi időpont helyett február 28-29-én tartjuk - okkal.

A XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIÁT Dr. dr. h.c. Macskásy Árpád professzor úr születése 120. évfordulójának tiszteletére, 2024. február 28-29-én rendezzük, Kaposvár központjában.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az új helyszínen látogatóként, kiállítóként, vagy támogatóként.


2023. október 11.
V. GÁZ- ÉS KÉMÉNYTECHNIKAI SZAKMAI NAP

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre ez a szakmai napunk, mely a hazai gázszakma legfontosabb fejlődési irányairól és jogszabályváltozásairól szól.
Az egész napos programon szakmai előadások hangzanak el, a szünetekben a kiállítóké lesz a főszerep.
A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amely a rendezvény weboldalán tehető meg.

Szervező: Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ)
Szakmai partnerek: Kéményjobbítók Országos Szövetsége, Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum

Időpont: 2023. október 25. (szerda) 830 - 1600
Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont, Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
I. emeleti konferenciaterület, 4-es terem

Tovább>>

2022. április 28.
MIT VÁR A SZAKMA A PÁLYAKEZDŐ MÉRNÖKÖKTŐL? MEGVANNAK A KUTATÁSI EREDMÉNYEK

A Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum képviselői bemutatták az épületgépészeti tanszékek vezetőinek a Mit vár a szakma a végzett épületgépész mérnököktől című kutatás eredményeit. A 2010-ben elvégzett kutatást idén kibővített kérdésekkel végezték el, az eredmények jól szemléltetik a szakmagyakorlók elvárásait, ami alap lehet a felsőoktatásban oktatott szakmai tárgyak fejlesztésére, a tantárgyi szerkezet módosítására.

Tovább>>

2022. február 10.
MIT VÁR A SZAKMA A VÉGZETT ÉPÜLETGÉPÉSZ MÉRNÖKÖKTŐL?

2011-ben a Magyar Épületgépészek Szövetsége munkatársai vállalkoztak arra, hogy egy kérdőíves kutatás keretében felmérik: mit vár az épületgépész szakma a végzett épületgépész mérnököktől. A kérdőíveket csaknem négyszázan küldték vissza, ezek alapján értékes tanulmány készült az épületgépészeti képzést végző egyetemi tanszékek számára.

Tovább>>

2021. december 17.
ÚJ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS A KATASZTRÓFAVÉDELEMNÉL

2022. január 1-től kezdve a Katasztrófavédelemhez tartozó minden hatósági eljárás elektronikusan intézendő. A rendszer alapvetően felváltja a jelenlegi papír alapú, ’e-papír’ és ’tárhely’ rendszerek használatát, bár bizonyos esetekben természetes személyek számára meghagyva a papír alapú ügyintézés lehető ségét. Fontos azonban, hogy a rendszer bevezetése nem érinti az építésügyi eljárásokhoz kapcsolódó ÉTDR rendszer használatát, attól teljesen független, és más ügyekre szolgál.

Az új elektronikus szakrendszer 2022. január 1-től az alábbi oldalon érhető el:
https://ugyfelportal.katved.gov.hu

Tovább>>

2021. október 29.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Keressük együtt az épületgépész szakma jelképét!

 Pályázati tájékoztató megtekintése

2021. január 15.
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Öt szakmai szervezet megállapodott abban, hogy életre hívja és elkezdi felépíteni a magyar épületgépész szakma rendszerszerű egyeztetési tevékenységét. A megállapodás alapja a szakmával kapcsolatos felelősségünk és kötelességünk érzése és tudata.

 Együttműködési megállapodás megtekintése


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A SZÉNMONOXID MÉRGEZÉSEK ELKERÜLÉSÉRŐL

Tovább>>