A kémények területe hazánkban meglehetõsen MOSTOHA. Elsősorban igaz ez a nagyvárosokra, de a kisebb településeken sem sokkal jobb a helyzet. Ha áttekintjük az utolsó 30 év gázkonferenciáinak kiadványait, megdöbbenve tapasztalhatjuk, hogy a legtöbb - ma is súlyos gondokat okozó - probléma milyen régóta ismert és a mai napig sem történt túl sok minden. Ez persze így pesszimistának tûnik, azonban a szükséges teendõk számához viszonyítva valóban kevés az elõrehaladás. Ilyen környezetben alakult meg 1993-ban a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ), elsõsorban azzal a céllal, hogy legalább azokon a területeken történjen valami, amelyeken a rendelkezésre álló pénz korlátozott volta nem jelent akadályt és a mûszaki szándék jóakarattal párosul.

Az elmúlt 10 év alatt sok mindent elértünk már, persze az elõttünk lévõ feladatok száma nagyobb, de nem szabad lebecsülnünk eredményeinket, hiszen ezek adnak erõt a további munkához.

A Szövetség tagjai (cégek és magánszemélyek) a kéménybélelõ kisiparostól a legnagyobb kémény-, ill. kazángyártókon keresztül a tervezõkig, a felsõfokú intézmények oktatóiig a teljes szakmát felölelik.

A Kéményjobbítók azért küzdenek, hogy egy olyan egyszerû szerkezet, mint a kémény ne lehessen rizikófaktor az emberek életében.

Egyre többen tudják már, hogy a KÉOSZ csak olyan termékek és technológiák ajánlásában vesz részt, illetõleg csak azokat támogatja, melyekre a gyártó vagy forgalmazó legalább 20 év garanciát vállal!